VanderSat+gaat+samenwerken+met+BASF
Nieuws
© Han Reindsen

VanderSat gaat samenwerken met BASF

Het Haarlemse bedrijf VanderSat gaat een samenwerking aan met het Duitse chemieconcern BASF. Samen helpen ze landbouwers met gewasoptimalisatie.

VanderSat gaat satellietdata leveren over bodemvocht en -temperatuur die BASF gaat gebruiken in het systeem Xarvio Fiel Manager. Dit product ondersteunt boeren bij het beoordelen van ziekte- en opbrengstrisico's en het uitvoeren van gewasbescherming.

VanderSat verzamelt satellietdata van landbouwpercelen met een resolutie van 100 bij 100 meter. Volgens het Nederlandse bedrijf geeft dit een nauwkeurig beeld van de toestand van een perceel. De samenwerking met BASF helpt boeren bij het maken van betere beslissingen.

Gewasontwikkeling

‘Het kennen van bodemvochtigheidsniveaus is essentieel om opbrengstrisico's en gewasontwikkeling nauwkeuriger te voorspellen’, zegt Ole Peters van BASF. ‘Door de gegevens van VanderSat te integreren in onze digitale landbouwtechnologie, profiteren landbouwers van nog nauwkeurigere, veldzonespecifieke informatie en prognoses.’

De microgolfgegevens van VanderSat worden dagelijks verzameld voor elk perceel ter wereld met een ruimtelijke resolutie van 100 bij 100 meter. Het biedt onafhankelijke informatie om het digitale profiel van een veld op te bouwen in Xarvio Field Manager van BASF.

Micorgolfdetectie

‘Een groot voordeel van microgolfdetectie is dat bewolking geen invloed heeft op de meting vanuit de ruimte’, zegt Richard de Jeu van VanderSat. ‘Daar komt bij dat we al jaren dagelijks informatie verzamelen over bodemvocht en temperatuur van verschillende satellieten.’

Als gevolg hiervan heeft VanderSat een gegevensarchief dat meer dan zestien jaar teruggaat. ‘Deze elementen in combinatie met hoge-resolutie detectie maken onze van satellieten afgeleide producten uiterst betrouwbaar voor het bepalen van veldzonespecifieke managementbeslissingen’, zegt De Jeu.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.