Claas+en+Bayer+samen+actief+met+precisielandbouw
Nieuws
© Bayer

Claas en Bayer samen actief met precisielandbouw

Landbouwmachinefabrikant Claas gaat een samenwerking aan met The Climate Corporations, een dochterbedrijf van chemieconcern Bayer dat zich bezighoudt met precisielandbouwtechnieken.

Machines van Claas gaan data uitwisselen met FieldView, het digitale landbouwplatform van The Climate Corporation. Data over bijvoorbeeld het perceel, de opbrengsten en vochtgehaltes kunnen automatisch naar het digitale platform FieldView worden doorgestuurd en via modellen geanalyseerd.

De twee bedrijven zijn sinds 2017 bezig om maaidorsers en veldhakselaars van Claas te verbinden met FieldView om data uit te wisselen. De samenwerking is sindsdien gegroeid en is met de recente overeenkomst verder uitgebreid. Claas en Bayer zijn nu zover dat ze gegevens van boeren uitwisselen in het programma FieldView. Het geeft boeren meer inzicht om goede beslissingen te nemen.

Areaal breidt uit

FieldView werd voor het eerst in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd. FieldView wordt op dit moment al gebruikt voor meer dan 24 miljoen hectare aan gewassen in Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Naar verwachting breidt het areaal dit jaar uit naar ruim 36 miljoen hectare.

‘Boeren verzamelen al tientallen jaren gegevens van hun landbouwmachines. Hetzelfde geldt voor weergegevens, bodemgegevens en gegevens over gewasprestaties. De lijst gaat maar door. Het partnerschap met Claas vereenvoudigt dat proces en helpt boeren om digitale hulpmiddelen te gebruiken om hun productiviteit duurzaam te verhogen’, zegt Mike Stern, hoofd van Digital Farming van Bayer Crop Science.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.