John+Deere+en+Solorrow+introduceren+precisieapp
Nieuws
© John Deere

John Deere en Solorrow introduceren precisieapp

De Duitse start-up Solorrow heeft een locatiespecifieke app ontwikkeld waarmee boeren eenvoudig kaarten met variabele dosering voor bemesting en andere veldwerkzaamheden kunnen maken. Vervolgens kunnen ze deze kaarten delen met het John Deere Operations Center.

Via dit centrum kunnen draadloos kaarten naar machines in het veld worden gestuurd om preciezere toepassingen mogelijk te maken, zodat boeren meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen effectiever kunnen gebruiken en het milieu op een duurzame manier kan worden beschermd.

Met de app kunnen gebruikers snel velden en hun grenzen identificeren in een kaartweergave op hun tablet of smartphone. Op basis van vijf jaar biomassagegevens kunnen de geselecteerde gebieden vervolgens worden onderverdeeld in verschillende bodemzones die als basis dienen voor kaarten voor bemesting en spuittoepassing.

Display in cabine

Deze kaarten kunnen vanuit de app naar het John Deere Operations Center worden gestuurd en vervolgens draadloos naar het juiste voertuig. Het John Deere-display in de cabine ontvangt de gegevens en geeft vervolgens de Isobus-gestuurde kunstmeststrooier of veldspuit de locatiespecifieke toedieningshoeveelheid op basis van de huidige positie in het veld.

Deze interactie tussen de Solorrow-app en John Deere's Precision Ag-technologieoplossingen heeft niet alleen voordelen voor de landbouw. De samenwerking toont ook aan dat een vlotte uitwisseling van gegevens tussen de softwareoplossingen van verschillende fabrikanten zowel mogelijk als praktisch is. Op deze manier behouden boeren altijd de volledige controle over hun datastroom en data-eigendom.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.