Yanmar+verbetert+autonome+trekkers
Nieuws
© Yanmar

Yanmar verbetert autonome trekkers

De autonome trekkers van de Japanse trekkerfabrikant Yanmar zijn verbeterd. Het gaat om trekkers die volledig of gedeeltelijk autonoom kunnen werken.

De verbeterde autonome trekkers maken gebruik van een multifrequentieantenne. Daardoor is de verbinding stabieler en werken de trekkers nauwkeuriger. Door signalen op drie verschillende frequenties van de GNSS-satelliet te ontvangen, garandeert de multifrequentieantenne dat veilig rijden mogelijk is, ook als het signaal wordt onderbroken op een van de frequenties. De positioneringstijd is 75 procent korter, waardoor het werk kort na aankomst op het veld kan beginnen.

Voorheen was het mogelijk om een nauwkeurigheid van 3 centimeter te bereiken door zowel het signaal van de GNSS-satelliet als een correctie van een Yanmar-basisstation te ontvangen. Het is nu niet langer nodig om een basisstation te installeren. Het systeem kan overal worden gebruikt waar een mobiel signaal beschikbaar is.

Meer taken

De verhoogde positioneringsstabiliteit maakt het mogelijk om nieuwe soorten werk op te pakken. Doordat de positionering van de trekker zeer robuust is, is het mogelijk om precisiewerk uit te voeren bij een snelheid vanaf 0,5 kilometer per uur. De autonome trekkers kunnen nu ook gecombineerde grondbewerking en aanaarden uitvoeren.

De nieuwe autonome trekkers van Yanmar zijn vanaf 1 april in Japan te koop.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.