John+Deere+koopt+bedrijf+voor+ontwikkeling+robottrekkers
Nieuws
© John Deere

John Deere koopt bedrijf voor ontwikkeling robottrekkers

De Amerikaanse landbouwmachinefabrikant John Deere heeft voor 250 miljoen dollar technologie- en softwarebedrijf Bear Flag Robotics overgenomen. John Deere was al enkele jaren partner in de in 2017 opgerichte start-up die onder meer geautomatiseerde robottrekkers ontwikkelt.

De twee bedrijven werken sinds 2019 al samen als onderdeel van John Deere's Startup Collaborator-programma in Silicon Valley in de Amerikaanse staat Californië. Dat initiatief verdiept de eerdere samenwerking van de landbouwmachinefabrikant met startende bedrijven waarvan de technologie waarde kan toevoegen voor zijn klanten.

'Een van de grootste uitdagingen waarmee boeren tegenwoordig worden geconfronteerd, is de beschikbaarheid van voldoende en geschoold personeel. Automatisering en robotisering bieden een veilig en productief alternatief', zegt Igino Cafiero, medeoprichter en CEO van Bear Flag Robotics.

Gevarieerd team

Het Bear Flag-team, dat bestaat uit landbouwprofessionals, ingenieurs en technologen, blijft gevestigd in Silicon Valley en zal nauw samenwerken met John Deere om de ontwikkeling en introductie van autonome landbouwmachines te versnellen. Vijf jaar geleden deed John Deere een soortgelijke start-upacquisitie in Silicon Valley, toen het bedrijf Blue River Technology kocht voor ruim 300 miljoen dollar.

John Deere had dit jaar gunstige kwartaalcijfers en verhoogde de winstverwachting voor het gehele jaar. Het bedrijf profiteerde het afgelopen kwartaal van de sterke vraag naar landbouwmachines door het economisch herstel van de coronacrisis. Boeren investeren in nieuw materiaal. In Nederland behoort het bedrijf tot de top 3 van leverancier van landbouwmachines.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.