Jaarlijkse+innovatiewedstrijd+varkenshouderij+van+start
Nieuws
© Hans Prinsen

Jaarlijkse innovatiewedstrijd varkenshouderij van start

De jaarlijkse innovatiewedstrijd Het Beste Idee van Varkensland gaat dinsdag 14 september van start. Varkenshouders, dierenartsen, adviseurs en mensen van buiten de agrarische sector kunnen ook dit jaar weer ideeën indienen.

Het Beste Idee van Varkensland is in het leven geroepen om de Nederlandse varkenssector te mobiliseren om innovatieve concepten te ontwikkelen. Dit initiatief heeft tijdens de vorige vijf edities al meerdere varkenshouders, dierenartsen en adviseurs geïnspireerd tot het indienen van een idee van hoe de varkenshouderij zich kan verbeteren of toekomstproof kan maken. Vorig jaar won het concept Zonvarken de prijs voor Het Beste Idee van Varkensland.
De aftrap voor de landelijke wedstrijd is op dinsdag14 september. Dan wordt het thema van dit jaar bekendgemaakt. Tot 1 november kunnen innovatieve, gekke, radicale en verrassende ideeën voor de varkenshouderij worden ingediend.

Twee nieuwe partners

Het Beste Idee van Varkensland verwelkomt dit jaar twee nieuwe partners: de Centrale Organisatie voor de Vleessector en mengvoederproducent CAV Den Ham. Andere partners zijn provincie Overijssel, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, LTO Noord, Producenten Organisatie Varkenshouderij, Kennispoort Regio Zwolle, Rabobank, Privon, Aeres en De Heus.

'De initiatiefnemers Coöperatie Varkensartsen en Veterinair Kenniscentrum Oost Nederland zijn trots op deze aanvulling. Want dankzij nieuwe partners krijgt de jaarlijkse wedstrijd steeds meer impact in de varkenssector', zegt de projectleider Ellen de Lange.

De aftrap voor de landelijke wedstrijd is op dinsdag14 september. Dan wordt het thema van dit jaar bekendgemaakt. Inschrijven kan tot 1 november. Een onafhankelijke jury beoordeelt samen met het publiek wat Het Beste Idee van Varkensland is.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.