Hol+Spraying+Systems+presenteert+veldrobot+voor+fruitteelt
Nieuws
© Twan Wiermans

Hol Spraying Systems presenteert veldrobot voor fruitteelt

Hol Spraying Systems in het Gelderse Geldermalsen presenteert in oktober een veldrobot voor de fruitteelt. De spuitfabrikant is daarvoor een samenwerking aangegaan met robotfabrikant Agxeed in het Limburgse Oirlo.

Aan de robot voegt Hol Spraying Systems werktuigen toe als een boomgaardspuit, grasmaaier, snoeihoutversnipperaar, onkruidbeheersmachine en een autonome vulmixer. Bestaande mechanisatie wordt aangepast door deze te voorzien van elektromotoren.

De nieuwe robot is een driewielig voertuig, voorzien van een dieselmotor van 75 pk. Het autonome voertuig werkt met taakkaarten die vanuit de portal direct naar de machine worden gestuurd. Ook is de robot in de portal te controleren en bij te sturen. Boven op de robot is een tank met een inhoud van 2.000 liter gemonteerd. Achter de machine is een standaard hefinrichting geplaatst waar alle werktuigen aan worden gekoppeld.

De lancering van de Agbot Fruit 3x2 start met enkele demonstraties bij diverse bedrijven in proeftuinen. De eerste demonstratie is op donderdag 21 oktober bij fruitteler Martijn Slabbekoorn in het Zeeuwse Kapelle. Aanmelden is mogelijk via de website van Hol Spraying Systems.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.