CZAV+en+CAV+steken+1+miljoen+euro+in+Farm21
Nieuws
© Farm21

CZAV en CAV steken 1 miljoen euro in Farm21

Landbouwcoöperaties CZAV en CAV Agrotheek investeren 1 miljoen euro in de doorontwikkeling van Farm21. Het agritechbedrijf kan met dit bedrag een dataplatform voor teeltadviezen op poten zetten.

De directies van CZAV en CAV Agrotheek verwachten dat ketenpartijen in de nabije toekomst inzicht willen hebben in wat er op het land gebeurt. Met behulp van een dataplatform kunnen telers voorzien in die behoefte en daarmee extra toegevoegde waarde bieden aan hun afnemers. Tegelijkertijd kunnen teeltadviseurs er hun adviezen mee aanscherpen.

Het te ontwikkelen dataplatform gaat teeltgerelateerde datastromen samenbrengen met kennis en ervaring uit de praktijk. Hierop kunnen teeltadviezen worden gebaseerd. Belangrijk is dat telers eigenaar blijven van hun data, stellen CZAV en CAV, en dat het platform aansluit bij bestaande management- en beslissingsondersteunende systemen.


Farm21, dat onder meer bekend is als leverancier van sensoren, kan met de investering de ontwikkeling van de dataplatforms een boost geven. De input van telers en teeltadviseurs is volgens CZAV en CAV Agrotheek de sleutel bij het succesvol toepassen van adviesmodellen en beslissingsondersteunende systemen.

De overname van de ontwikkelaar van agrosensoren door de landbouwcoöperaties werd vrijdag bekendgemaakt. De voorgenomen transactie is nog onder voorbehoud van toestemming van de Autoriteit Consument en Markt.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.