Subsidie+aanvragen+voor+bedrijfsadvies+om+duurzamer+te+werken
Nieuws
© Jos Thelosen

Subsidie aanvragen voor bedrijfsadvies om duurzamer te werken

Agrarisch ondernemers kunnen vanaf 4 april een subsidie van 1.500 euro aanvragen voor bedrijfsadvies over een duurzamere bedrijfsvoering. Het gaat om de Subsidieregeling agrarische bedrijfsadvisering en educatie (Sabe).

Boeren en tuinders kunnen de voucher ter waarde van 1.500 euro aanvragen via het e-loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Met dit bedrag kunnen zij advies van een erkend bedrijfsadviseur krijgen of deelnemen aan een cursus.

Doel van de subsidie is dat agrarisch ondernemers duurzamer gaan werken. Denk daarbij aan duurzaam bodembeheer, werken met weerbare teeltsystemen of het herstellen van de biodiversiteit op hun bedrijf. Ook precisielandbouw en het verminderen van de uitstoot van ammoniak, nitraat en fosfaat zijn toepasselijke thema's. Verder zegt RVO.nl dat advies voor het starten, overnemen of beƫindigen van een landbouwbedrijf tot de mogelijkheden behoort.

eHerkenning

Boeren en tuinders kunnen de adviesvoucher aanvragen van 4 april 12 uur tot en met 15 mei 17 uur. Voor de aanvraag moeten zij over minimaal eHerkenning niveau 2+ beschikken. Dit is een betrouwbaar inlogmiddel.

RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.