Zachtfruittelers+testen+biologisch+afbreekbare+stek%2D+en+zaaiplug
Nieuws
© Klasmann-Deilmann

Zachtfruittelers testen biologisch afbreekbare stek- en zaaiplug

Verschillende ondernemers in de zachtfruitsector onderzoeken de mogelijkheden van Growcoon-pluggen. Tot nu toe pasten vooral sierteeltkwekers en boomtelers deze biologisch afbreekbare stek- en zaaiplug toe.

De Growcoon-pluggen zouden makkelijker zijn te verwerken. Dat levert niet alleen een flinke arbeidsbesparing op, maar de telers hebben ook minder last van plantuitval. Daarnaast wordt onderzocht welk effect Growcoon-pluggen hebben op de productie en kwaliteit van het product.

De Growcoon is een biologisch afbreekbare plug voor de tuinbouw en geschikt voor alle vermeerderingsmethoden, zoals zaaien, beworteling van stekken en weefselkweek. Door de toepassing van de Growcoon kunnen gewassen sneller worden uitgeleverd, is de groei meer uniform, wordt de uitval beperkt en is het productieproces een stuk efficiënter.

Elk type substraat

Eén leverancier van uitgangsmateriaal voor zwarte bessenstruiken heeft al een deel van zijn productie met Growcoon opgezet. Ook andere kwekers van uitgangsmateriaal voor aardbeien en frambozen beginnen binnenkort met Growcoon. In principe is elke type substraat geschikt voor de verwerking in de Growcoon, laat ontwikkelaar Klasmann-Deilmann Benelux weten.

Klasmann-Deilmann is een wereldwijde leverancier van substraten, grondstoffen en Growcoon-pluggen voor de tuinbouw en boomkwekerij. De organisatie beschikt over eigen veenderijen en productielocaties voor hernieuwbare grondstoffen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.