Stanhay+demonstreert+precisiezaaimachine
Nieuws
© Homburg

Stanhay demonstreert precisiezaaimachine

Machine-importeur Homburg in het Friese Stiens denkt erover de Stanhay-precisiezaaimachines te importeren.

De precisiezaaier is geschikt voor de meer fijnzadige groentegewassen, zoals ui, prei, sla- en koolsoorten, spinazie of asperge.

Stanhay is een Engelse fabrikant gevestigd in het plaatsje Bourne. Het bedrijf is al sinds 1960 bekend van zijn bandzaaimachines. Het productgamma omvat nu zaaimachines voor verschillende rijafstanden en rijaantallen, zowel bedoeld voor vlakke ondergrond als beddenteelt. Optioneel is een elektrische aandrijving in combinatie met bediening via Isobus. De precisiezaaimachines worden in een nieuwe fabriek in elkaar gezet.

Homburg ziet de Stanhay-precisiezaaiers als een mooie aanvulling op de Garford-schoffelmachines en Vaderstad-zaaimachines die al door het bedrijf worden geïmporteerd. Inmiddels zijn er uien gezaaid in Zuid-Nederland. De komende periode worden meer demonstraties gegeven en wordt mogelijk de verkoop ter hand genomen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.