Lely+Sphere+winnaar+Innovatie+Award+RVM+Hardenberg
Nieuws
© Easyfairs

Lely Sphere winnaar Innovatie Award RVM Hardenberg

De Lely Sphere heeft op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in het Overijsselse Hardenberg de Innovatie Award gewonnen. Dit circulaire stalsysteem voor het scheiden van mineralenstromen en het verwaarden van emissies kreeg de meeste stemmen van bijna 15.000 bezoekers aan de beurs.

De Lely Sphere scheidt de dikke en dunne fractie van de mest. Daardoor reduceert de ammoniakemissie met 70 procent. Stikstofemissies worden omgezet in waardevolle meststoffen. In juli startten FrieslandCampina, Lely en Rabobank een pilot voor het plaatsen van 96 Lely Spheres.


Voor de Innovatie Award waren tien uiteenlopende producten genomineerd. Naast de Lely Sphere waren dat compostverbeteraar Compost-O van Rinagro, V310-melkrobot met DeLaval RePro, semiautomatische geitencarrousel 2RO, CowToilet van Hanskamp, FEEDR-voerrobot van Sieplo, Uniform-Agri voor begeleiders, GEA DairyRobot R9500, Melkvee ProFit van CAV Den Ham en Hygiënecheck Kalf van Royal GD.

Tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in het Zuid-Hollandse Gorinchem op 29 en 30 november en 1 december buigt een vakjury zich over de innovaties.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.