Innovaties staan centraal op showdagen van Abemec en Agromec

Fendt-liefhebbers konden afgelopen weekend hun hart ophalen tijdens de showdagen van landbouwmechanisatiebedrijf Abemec en Fendt-importeur Agromec in het Brabantse Veghel. Hoogtepunt dan deze dagen was de demoshow. 'We laten nieuwe technieken zien, de historie en de hoge restwaarde van Fendt', zegt directeur Hans Quint van Abemec. 'Daarnaast zijn we trots op de innovaties die we zelf toepassen.'

Met de veldspuit van Agrifac werd de spotsprayingtechniek gedemonstreerd. Op deze manier is het mogelijk plaatsspecifiek gewasbescherming toe te passen. Nu zit er water in de tank en toont de fietser aan niet nat te worden.

Een andere noviteit is de elektrische trekker. 'Een belangrijke innovatie', stelt Quint. 'Deze trekker heeft 200 pk en hier is letterlijk de dieselmotor uit gehaald en de elektromotor in gezet. Onder de motorkap zitten een nieuwe elektromotor en batterijen als basis en voorop de trekker zit een frontbatterij die vervangen kan worden.'

Abemec ziet dat de vraag naar trekkers onder veehouders wat rustiger is. Quint: 'Het is een onrustige tijd. Een veehouder zit echt te kijken naar zijn toekomst. We zien daarom meer vraag in de akkerbouw en andere sectoren. Maar er blijven voldoende innovatieve veehouders over die verdergaan.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.