Lemken+en+Track32+gaan+samenwerken
Nieuws
© Lemken

Lemken en Track32 gaan samenwerken

Fabrikant van grondbewerkingsmachines Lemken in het Duitse Alpen heeft een belang genomen in de Nederlandse agrisoftwarespecialist Track32 in het Gelderse Ede. Ze gaan verder samenwerken voor de realisatie van slimme technieken in de land- en tuinbouw.

Track32 ontwikkelt al langer de software voor de camera en intelligente algoritmen van de Steketee IC-Weeder. Steketee in het Zuid-Hollandse Stad aan 't Haringvliet is het dochterbedrijf van Lemken. De IC-Weeder-schoffel werkt op basis van plantherkenning. De camera's maken daarbij onderscheid tussen suikerbieten en onkruid.

Door te investeren in Track32 is de samenwerking tussen beide bedrijven en doorontwikkeling van intelligente technieken voor Lemken en dochterbedrijf Steketee in de toekomst veiliggesteld.

Daarbij wil Lemken de kennis van Track32 ook inzetten om een bijdrage te leveren aan de robotisering van andere werktuigen. Kunstmatige intelligentie kan een grote rol spelen bij de ontwikkeling van een duurzamere en regeneratieve landbouw, stellen de bedrijven.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.