Digitale+assistent+van+Koppert+wint+prijs+op+GreenTech
Nieuws
© Koppert

Digitale assistent van Koppert wint prijs op GreenTech

De digitale assistent van de producent van biologische oplossingen Koppert heeft de Concept Award gewonnen op de internationale tuinbouwtechnologiebeurs GreenTech in de RAI in Amsterdam.

De Concept Award van de GreenTech erkent innovaties die nog niet op de markt zijn en die de meeste potentie hebben voor een succesvolle introductie binnen twee jaar. De jury noemt de digitale assistent van Koppert een baanbrekende digitale service die telers 24 uur per dag toegang biedt tot directe antwoorden op gewasbeschermingsvragen.

Datascientist Thomas Verschoor van Koppert nam de prestigieuze prijs in ontvangst. Hij vertelde dat het project voor de ontwikkeling van een digitale adviesdienst vorig jaar is begonnen. De tool wordt ontwikkeld in samenwerking met telers die directe feedback geven vanuit het veld.

Grenzen verleggen

'Koppert gelooft in het verleggen van de grenzen van innovatie en het leiden van de digitale transformatie in Integrated Pest Management, waarmee we onze toewijding aan het bevorderen van duurzame landbouw door middel van geavanceerde technologie onderstrepen. De digitale assistent combineert meer dan 55 jaar kennis van Koppert met de context van de unieke omstandigheden bij de teler', zegt Digital Transformation Manager Gabriël van der Kruijk van Koppert.

Volgens de medewerkers van Koppert is de digitale assistent ontworpen voor de moderne teler. Deze zal toegankelijk zijn via zowel tekst als spraak op mobiele en desktopapparaten. Het is de bedoeling om de eerste versie van de tool te introduceren in de tweede helft van 2024. Vanaf de introductie wordt de digitale assistent regelmatig uitgebreid en geüpdatet.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.