Project+Horizon2020+moet+precisielandbouw+versnellen
Nieuws
© Twan Wiermans

Project Horizon2020 moet precisielandbouw versnellen

Met Horizon2020-project SmartAgriHubs investeert Europa in de verdere ontwikkeling en uitbouw van digitale innovatie in de landbouw. Voor de periode 2019-2022 is 20 miljoen euro beschikbaar.

Het doel van dit Europese project is de digitale transformatie van duurzame precisielandbouw en voedingsverwerking te versnellen. Ondanks het feit dat er meer en meer digitale oplossingen ter beschikking komen, lijkt het gebruik in de praktijk eerder beperkt te blijven tot de voorlopers.

Het project hield deze week een driedaagse kick-off conferentie in Praag. De 160 partners in het nieuwe consortium krijgen dan een eerste gelegenheid om met elkaar te netwerken, kennis en gemeenschappelijke uitdagingen te delen en de doelstellingen scherp te stellen.

Drijvende kracht

SmartAgriHubs brengt de partners uit alle lidstaten van de Europese Unie samen: start-ups, serviceproviders, technologische bedrijven, technologie-experts, digitale innovatiehubs, kenniscentra en eindgebruikers uit de agrifoodsector. Die laatsten vormen de kern van het project en de drijvende kracht achter de digitale transformatie.

De ambitie is torenhoog, want SmartAgriHubs hoopt meer dan twee miljoen landbouwbedrijven in Europa bij de digitalisering te betrekken. Het project wil dit bereiken door precisielandbouw dichter te laten aansluiten bij de behoeften van de landbouwers.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.