%27Europese+Unie+moet+precisielandbouw+ondersteunen%27
Nieuws
© Han Reindsen

'Europese Unie moet precisielandbouw ondersteunen'

De Europese organisaties van (landbouw)machinefabrikanten CEMA en Ceettar roepen de Europese Unie-lidstaten op om het gebruik van precisielandbouwtechnieken in Europa te bevorderen.

Een duurzamere, meer competitieve en moderne landbouw in Europa vraagt volgens de organisaties om meer gebruik van precisielandbouwtechnologieën. Het verminderen van de inputs, het verbeteren van kennis over de bodemkwaliteit en het gebruik van data vraagt in de landbouw om het gebruik van slimme technologieën.

De uitdagingen zijn volgens CEMA en Ceettar enorm. De organisaties wijzen op de gemiddeld hoge leeftijd in de agrarische sector en de beperkte capaciteit om te investeren in nieuwe technologieën. Dit vertraagt het tempo van vernieuwing in landbouwmechanisatie, waardoor de ontwikkelingen in Europa achter blijven in vergelijking met andere landbouwgebieden.

Tegoedbon

Om de trend te keren, zijn CEMA en Ceettar bij elkaar gekomen om een innovatieve stimulans voor te stellen in de vorm van een 'jaarlijkse tegoedbon voor slimme technologieën' voor de periode 2021-2027 die boeren toegang moet geven tot geavanceerde technologieën. Bij zo'n tegoedbon kan het gaan om een bepaald percentage van de totale kosten voor precisielandbouw.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.