Met de rolstoel weer het land op

Het leven van Chiel Kruidhof uit Ommen veranderde ruim vier jaar geleden drastisch door een dwarslaesie. Maar sinds kort kan hij zich bij de boerderij van zijn ouders goed verplaatsen met een speciaal voor hem gebouwde rolstoelmachine.

Kruidhof werkte vijf jaren geleden bij een loonwerkbedrijf en volgde daarnaast een opleiding tot monteur landbouwvoertuigentechniek. Kortom, hij was altijd in de garage of op het land te vinden. Een ernstig auto-ongeluk gooide zijn hele leven overhoop. Met zijn rolstoel kan de boerenzoon zich redden op het erf van zijn ouders. Maar hij wilde graag meer.

Jan Derk te Rietstap uit Bergentheim hoorde zijn verhaal en besloot samen met twee vrienden een custommade-machine te bouwen. Na ruim vier jaar bedenken, bouwen, slopen en weer opbouwen is de Unbroken nu klaar.

Ruwterreinrolstoelmachine

De Unbroken is een ruwterreinrolstoelmachine waarmee Kruidhof niet alleen bij de boerderij het land mee op kan, maar ook bij festivals kan rekenen op een goede plek tussen het publiek. Hij hoopt dat de Zwarte Cross volgend jaar gewoon doorgaat, want dan is hij van de partij.

Voor Te Rietstap betekent het afronden van dit project ook de afsluiting van een bijzondere periode in zijn leven. 'Mijn zoon is in 2012 verongelukt. Ik was daarna altijd wel op zoek naar iets waardevols. Om iets technisch te maken ter ere van mijn zoon. Nu heb ik een bijzonder voertuig kunnen maken voor iemand die nog leeft. En dat geeft heel veel voldoening.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.