Webinar%3A+Carbon+farming%2C+is+dat+iets+voor+u%3F
Nieuws
© Shutterstock

Webinar: Carbon farming, is dat iets voor u?

De hele wereld en met name Europa is op zoek naar nieuwe manieren om koolstof te binden. Carbon farming kan een nieuw verdienmodel opleveren voor boeren, de bodem versterken en de CO2 reduceren. Maar is dit ook interessant voor u?

Samen met Bayer, Rabobank en LTO Nederland houdt Nieuwe Oogst maandag 21 juni om 20 uur een webinar over carbon farming. Met carbon farming wordt koolstof vastgelegd in de bodem. Door meer koolstof in de bodem vast te leggen, kunnen boeren een grote rol spelen in de strijd tegen klimaatverandering. Is dit mogelijk op uw bedrijf en wat komt daar bij kijken? Op welke wijze is het mogelijk hier wellicht geld aan te verdienen en wat moet u daarvoor doen?

Deze en andere vragen worden beantwoord in dit webinar, dat u kunt volgen vanaf uw laptop of tablet. Uw vragen kunt u direct stellen.

Programma

Christy van Beek is sustainable lead bij Bayer. Zij zal spreken over de bodem als levend organisme en basis van de boerenpraktijk. Hoe werkt koolstofopslag en hoe verhoog je het organische stofgehalte in de bodem? Paul Bosch is lead carbon bank bij Rabobank en neemt u mee in de wereld van carbon credits en carbon banking. Welke investeringen zijn nodig? En biedt carbon banking boeren extra inkomsten?

Jaap van Wenum is akkerbouwer en voorzitter van LTO Akkerbouw en spreekt vanuit de boerenpraktijk over welke rol carbon farming kan krijgen op het boerenbedrijf. Maar ook wat boeren nodig hebben om carbon farming tot een succes te maken. Tijdens het webinar kunnen vragen worden gesteld aan de gastsprekers. Het gesprek wordt geleid door hoofdredacteur Esther de Snoo van Nieuwe Oogst.

Bekijk hieronder het carbon farming-webinar van Nieuwe Oogst en Bayer


© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.