Zeventien+inzendingen+innovatieprijs+Fruit+Tech+Campus
Nieuws
© Fruit Tech Campus

Zeventien inzendingen innovatieprijs Fruit Tech Campus

Zeventien bedrijven met raakvlakken in de fruitteelt hebben zich aangemeld voor de eerste editie van de innovatieprijs van onderwijsinstelling Fruit Tech Campus.

Een jury gaat de komende weken met jonge fruitteeltspecialisten de inzendingen beoordelen. Uiteindelijk wordt de winnaar gekozen uit de beste vijf genomineerde innovaties. Dat gebeurt tijdens het Business Inspiration Network dat Fruit Tech Campus organiseert op donderdag 14 oktober op landgoed Mariënwaerdt in het Gelderse Beesd.

Het publiek kan daarnaast via de website van Fruit Tech Campus tot en met 10 oktober stemmen voor de publieksprijs op een technologische innovatie naar keuze uit de lijst met aanmeldingen. Het thema voor het eerste jaar van deze prijs is de technologische innovatie voor het fruit van de toekomst.

Precisielandbouw

De aanmeldingen variëren van nieuwe systemen voor precisielandbouw en het verwerken van data, elektrisch aangedreven werktuigen, een monitoringssysteem, een optische scanner en bijvoorbeeld een autonome plukrobot. Het instellen van deze innovatieprijs door de Fruit Tech Campus is mede mogelijk gemaakt door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.