Veel+genomineerden+voor+KVK+Innovatie+Top+100+komen+uit+agrifoodsector
Nieuws
© Kiempunt Limburg

Veel genomineerden voor KVK Innovatie Top 100 komen uit agrifoodsector

De agrifoodsector is met dertien bedrijven goed vertegenwoordigd in de zestiende KVK Innovatie Top 100.

De genomineerden voor de KVK Innovatie Top 100 zijn dinsdag voor de zestiende keer bekendgemaakt door de Kamer van Koophandel (KVK). Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de food- en agrisector (13) en de zorgsector (13).

Een jury maakt op 2 februari 2022 onder voorzitterschap van duurzaamheidsondernemer Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf op nummer 1 komt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb van Nederland mag noemen.

CO2 Correct en Meteor Systems

Onder de agrifoodnominaties zit onder meer CO2 Correct, een methode voor het berekenen en corrigeren van de ecologische voetafdruk van groenten en fruit. Ook Meteor Systems dat een nieuw type drijver ontwikkelde voor de teelt van bladgroenten en kruiden op water dingt mee.

Genomineerd zijn ook Eigezwijns, een concept van vijf varkensboeren uit de Peelregio die vlees leveren van gezondere varkens met een bewezen lagere CO2-uitstoot, Meatless, met een nieuw productieprocedé om plantaardige eiwitten en andere grondstoffen textuur te geven voor gebruik in vegetarische producten, OneThird, met een digitale infraroodscanner die de houdbaarheid van groenten en fruit kan voorspellen en Paperwise (foto), dat papier maakt uit reststromen uit de landbouw.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.