Vervaet+verzamelt+alle+data+in+online+portal+via+sensoren
Nieuws
© Vervaet

Vervaet verzamelt alle data in online portal via sensoren

De landbouwmachines van fabrikant Vervaet zijn voortaan uitgerust met het Vervaet Connect-systeem. Dit is een soort telemetriesysteem waarbij sensoren op de zelfrijdende rooiers en bemesters van Vervaet de verzamelde data realtime doorsturen naar een online portal. Hierin zijn alle data rondom de machine te vinden.

Via de online portal genaamd MyVervaet is de exacte locatie van de machine te volgen. Ook de status van de snelheid, het vermogen, het brandstofverbruik of het aantal bewerkte hectares zijn erin af te lezen. Van afstand is zo ook met de chauffeur mee te kijken in de instellingen en zijn storingen en foutcodes uit te lezen.

Doordat van afstand ook software-updates zijn door te geven, scheelt dit in onderhoudskosten van de Vervaet-machines. Het portal is bovendien compatibel voor data-uitwisseling met andere managementsystemen van bijvoorbeeld John Deere, Dacom of Agrarmonitor.

Opbrengstmeting

Voor telers is het handig dat ook de opbrengstmeting en oogstgegevens in het systeem worden opgeslagen. Behalve op de bietenrooiers kan dit voortaan ook voor wortelgewassen.

Voor de zelfrijdende bemesters wordt het aantal uitgereden kuub per veld bijgehouden en worden de werkzaamheden en locaties in een logboek bijgehouden. Dit is eventueel uit te breiden met NPK-data uit een NIR-sensor. De eigenaar van de Vervaet kan deze gegevens eenvoudig delen met de teler van de gewassen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.