Dewulf+introduceert+full+Isobus+op+aardappelpootmachines
Nieuws
© Dewulf

Dewulf introduceert full Isobus op aardappelpootmachines

Landbouwmachinefabrikant Dewulf introduceert vanaf komend najaar full Isobus op bijna alle CP- en Structural-aardappelpootmachines. De bediening van Isobus is fabrikantonafhankelijk en daardoor beschikbaar via de trekker en een extra display in de cabine.

Op die manier kunnen de joysticks in de trekker dienen voor de bediening van de planter. Mocht de trekker niet zijn uitgerust met een Isobus-systeem, dan kan een aparte Isobus-kabelset worden aangesloten.

Als aanvullende gps-aangestuurde displayopties voor de trekker zijn onder meer License Section Control en License Variable Rate te verkrijgen. De laatste optie maakt het mogelijk om bijvoorbeeld met taakkaarten in te stellen op welke plek op het perceel een bepaalde hoeveelheid meststof moet worden toegediend.

Volgens Dewulf is het gebruik van die functies toegankelijk en individueel aan te passen naar de specifieke behoeften van dat moment. De levering van Isobus is mogelijk vanaf januari 2023. Hiermee is de ge├╝pdatete pootmachine inzetbaar bij het volgende plantseizoen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.