Trimble+komt+met+nieuwe+displays+voor+precisielandbouw
Nieuws
© Trimble

Trimble komt met nieuwe displays voor precisielandbouw

Softwarefabrikant Trimble brengt een nieuwe generatie displays op de markt voor precisielandbouw. De GFX-1060 en de GFX-1260 hebben een diagonaal van respectievelijk 10 inch en 12 inch ofwel 25 en 30 centimeter.

De beide terminals werken op basis van het Android-besturingssysteem en hebben veel weg van een tablet met een volledig glazen voorzijde, waarbij een kunststof rand of druk-draaiknoppen ontbreken. De Isobus-terminal is geheel via touchscreenknoppen te bedienen en heeft een hoge resolutie in kleur.

De terminal is te koppelen aan veel apparaten en kan ook draadloos communiceren via wifi, bluetooth en BroadR-Reach-signalen. Zo is hij eenvoudig uitwisselbaar tussen verschillende trekkers en machines.

Gekoppeld aan het NAV-900 GNSS-satellietsysteem is het mogelijk om op RTK-gps te rijden met een nauwkeurigheid van 2,5 centimeter. Daarnaast zijn sectiebesturing, handleidingen, cartering en logfuncties, maar ook meerdere camerabeelden via de terminal op te roepen en te bedienen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.