Kuhn+vernieuwt+trommelmaaiers
Nieuws
© Kuhn

Kuhn vernieuwt trommelmaaiers

Landbouwmachinefabrikant Kuhn heeft zijn PZ-trommelmaaiers voorzien van middenophanging en een zwaardere aandrijving.

Kuhn heeft geĆÆnvesteerd in zijn PZ-trommelmaaiers uit de fabriek in Geldrop. De Kuhn PZ 3015-trommelmaaier heeft een werkbreedte van 304 centimeter. Door de Lift-Control-middenophanging volgt de maaier de bodem beter en is de druk op de bodem instelbaar. De ophanging herbergt ook de uitbreekbeveiliging voor obstakels.

De PZ-trommelmaaier kan daarbij nu ook verticaal, dus opgeklapt, worden geparkeerd in de schuur. Dat bespaart veel ruimte, want opklappen gaat verticaal tot 120 graden. De transporthoogte is dan 3,6 meter bij een bodemvrijheid van 50 centimeter.

De haakse overbrenging bevat andere tandwielen die een groter contactoppervlak hebben, zodat ook grotere vermogens kunnen worden overgebracht. Het messen wisselen aan de trommels is daarbij verbeterd, zodat dit minder kracht kost. De Kuhn PZ 3015 is te krijgen vanaf 17.094 euro exclusief btw.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.