Zelfrijdende+aardappelrooier+krijgt+dubbele+diepteregeling
Nieuws
© AVR

Zelfrijdende aardappelrooier krijgt dubbele diepteregeling

De zelfrijdende vierrijige aardappelrooier Puma 4.0 van AVR krijgt een nieuwe aansturing van de diepteregeling van de rooibek.

De All Conditions Control-rooibek van de AVR is uit te voeren met zowel diabolorollen als mechanische tasters voor de diepteregeling. De tasters geven in tegenstelling tot diabolo's geen druk op de aardappelrug.

Bij wisselende omstandigheden is zonder manueel bijsturen zo nauwkeurig en snel mogelijk te rooien met zo min mogelijk belasting, dieselverbruik en slijtage. Dit systeem kan ook van pas komen bij bijvoorbeeld spuitsporen of hellingen.

Data uitlezen

Voortaan zijn er ook opbrengstmetingen op de leestafel en andere data te verzamelen via Trimble RTK-gps op de AVR-rooier die al op de fabriek wordt opgebouwd. Via het AVR Connect-programma zijn de data vlot uit te lezen en zijn er overzichtelijke onlinerapporten uit te draaien met de resultaten. Zo is de aardappelrooier ook op afstand uit te lezen.

Om brandstof te besparen, is de Volvo-motor op een verlaagd toerental te zetten van 1.250 toeren per minuut tijdens het rooien.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.