Innovatieve+investeringen+leveren+belastingvoordeel+op
Nieuws
© Hans Prinsen

Innovatieve investeringen leveren belastingvoordeel op

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de Milieu- en Energielijst 2023 bekendgemaakt. Op deze lijst staan meer dan driehonderd milieuvriendelijke en innovatieve investeringen die een belastingvoordeel opleveren.

Bij de duurzame innovatieve investeringen op de lijst kan het belastingvoordeel via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) oplopen tot ruim 14 procent van het investeringsbedrag.

Milieudoelen die in aanmerking komen voor een belastingvoordeel zijn onder meer bodembeheer, energieopwekking, emissiereductie, circulariteit, natuur- en waterbeheer en klimaatadaptatie. Nieuw op de Milieulijst 2023 zijn bijvoorbeeld investeringen in een plasma-installatie voor het behandelen van dierlijke mest, productieapparatuur voor strokenteelt, een dual-fuel waterstof aangedreven landbouwtrekker en een elektrisch aangedreven werktuigendrager.

Een doorzoekbare versie van de Milieu- en Energielijst 2023 is hier te vinden.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.