Haijo Dodde

Haijo Dodde

Haijo Dodde is co├Ârdinerend redacteur Akker- en Tuinbouw. Hij volgt met name de akkerbouw en vollegrondstuinbouw.

Contact

Artikelen door Haijo Dodde

Teelt van kikkererwten draagt bij aan gezonde bodem

Bodem

Diverse telers verspreid over Nederland zaaien dit jaar voor het eerst op serieuze schaal kikkererwten in. Deze teelt draagt bij aan een gezonde bodem, een toename van de biodiversiteit en een beperking van de CO2-uitstoot en stikstofuitspoeling,...

Nieuwe oogstrobot plukt dag en nacht cherrytomaten

Zowel overdag als 's nachts werkt Artemy volledig automatisch tussen de cherrytomaten, ook onder ledlicht. De nieuwe plukrobot is onlangs geïntroduceerd door Denso en Certhon. Dit zijn een Japans bedrijf gespecialiseerd in auto-onderdelen en een...

Crop Controller-app genomineerd voor prestigieuze award

Blue Radix, specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie, is met zijn Crop Controller genomineerd voor de Computable Award. Het bedrijf heeft een applicatie ontwikkeld die autonoom telen op glastuinbouwbedrijven mogelijk maakt.

Met app volgen telers groei gewassen op smartphone

Het bedrijf BioScope introduceert de nieuwe app Fieldscout waarmee telers de groei van gewassen eenvoudig kunnen volgen.

Automatiseerders gaan samen in precisielandbouw

Databeheer

Vantage Agrometius en AgroVision gaan samenwerken om precisielandbouw voor een grotere groep telers toegankelijk te maken.

Besparing 25 procent met variabele dosering bodemherbiciden

Voor het variabel toedienen van bodemherbiciden is een app beschikbaar via Akkerweb om zelf taakkaarten te maken. Eerste testen met deze app op praktijk- en proefpercelen wijzen uit dat een besparing van 25 procent op het herbicidengebruik goed...

'We moeten nu aan de slag met precisielandbouw'

Algemeen

Het Praktijkcentrum voor Precisielandbouw op het bedrijf van Van den Borne Aardappelen in Reusel houdt woensdag 5 september een open dag. Jacob van den Borne legt uit wat de functie is van het praktijkcentrum en wat er te zien is op de open dag.

KPN onderzoekt mogelijkheden van precisielandbouw

Onderzoek

In het Europees project 'Internet of Food&Farm 2020 (IOF2020) levert KPN in een Nederlands deelproject de verbindingstechniek voor het ontsluiten van sensordata vanuit het veld en de bewaarcellen.

Internetoplossingen projecteren op de landbouw

Het Europees project 'Internet of Food & Farm 2020' (IOF2020) brengt de mogelijkheden van precisielandbouw bij elkaar. Doel is het verbinden van verzamelde data om processen in landbouwketens verder te verbeteren. In Nederland draait een...

Steun voor precisieproject van Drentse akkerbouwers

Het project MAXSUS voor de bevordering van de precisielandbouw in de bedrijfsvoering van drie Drentse akkerbouwers krijgt steun in de vorm van POP3-gelden en kan van start gaan.

Dacom en Mechan werken samen aan datatechnologie

Databeheer

Dacom en Mechan Holding gaan strategisch samenwerken om data afkomstig van trekkers en landbouwmachines te koppelen aan teeltregistratie.

Bayer investeert in digitale landbouw

Onderzoek

Met de acquisitie van de Duitse softwareleverancier ProPlant wil chemiefabrikant Bayer zich meer toeleggen op digitale landbouwtechnieken.

Reesink neemt Agrometius over

Databeheer

Royal Reesink, onder meer importeur van landbouwmachines, neemt 95 procent van de aandelen gps-specialist Agrometius over.

Zeeuwse subsidie voor precisielandbouw

Financiering

Het Zeeuws Agrarisch Jongeren Kontakt ontvangt 277.000 euro van de provincie Zeeland voor de doorontwikkeling van precisielandbouw.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.