Britse+bedrijven+zetten+satellieten+in+voor+precisielandbouw
Nieuws
© Origin Digital/Aspia Space

Britse bedrijven zetten satellieten in voor precisielandbouw

De Britse technologiebedrijven Origin Digital en Aspia Space constateren dat het mogelijk is om satellietbeelden te gebruiken in precisielandbouw. De nieuwe ClearSky-service voert radargegevens van een perceel met regelmaat in een netwerk.

Deze innovatie houdt in dat boeren die ClearSky gebruiken, gegarandeerd elke zes dagen een afbeelding ontvangen waarop is te zien hoe hun gewassen zich ontwikkelen, ongeacht de weersomstandigheden. Dit in tegenstelling tot traditionele, weersafhankelijke satellietbeelden, die vaak meerdere weken tussen wolkenvrije weergaven kunnen zitten.

Op elk willekeurig moment is gemiddeld 67 procent van de aarde bedekt met wolken. Precisielandbouwsystemen die afhankelijk zijn van het krijgen van duidelijke satellietbeelden op het juiste moment, hebben vaak moeite om hun hoge potentiƫle waarde te realiseren. ClearSky elimineert die strijd.

Zestig satellietbeelden per jaar

Uit een analyse door Origin Digital blijkt dat de veelgebruikte Sentinel 2-satellieten van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in 2021 gemiddeld dertien heldere satellietbeelden per boerderij in het Verenigd Koninkrijk produceerden. De door Aspia Space ontwikkelde ClearSky-technologie gebruikt technieken om meer dan zestig wolkenvrije satellietbeelden per jaar te produceren.

Na de lancering in het Verenigd Koninkrijk verdiepen Origin Digital en Aspia Space hun samenwerking om de voordelen van ClearSky te lokaliseren en te exporteren naar boeren over de hele wereld. Ook willen ze meer toepassingen ontwikkelen om innovatieve data-inzichten naar de Britse landbouw te brengen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.