Familie Reinders wint prijs met idee voor kalvercrèche

Melkveehouder Hans Reinders en zijn dochter Anouk uit het Gelderse Angerlo hebben een concept bedacht om kalveren buiten in een groep te huisvesten. Met dat idee wonnen ze donderdag de Dutch Dairy Challenge.

De gedachte achter de Dutch Dairy Challenge is dat de beste innovaties voor verduurzaming van de melkveesector worden bedacht op het boerenerf. Via deze wedstrijd willen de initiatiefnemers ervoor zorgen dat goede ideeën, die op het boerenerf worden geboren, de kans krijgen om verder te worden uitgewerkt.

De prijsuitreiking was afgelopen donderdag bij Boerderij De Boerinn in het Utrechtse Kamerik. De winnaars gingen naar huis met 5.000 euro om hun idee verder te ontwikkelen. 'KalverEnWeij is groepshuisvesting voor kalveren, met beschutting en onbeperkt melk. De grootste voordelen zijn: veel arbeidsplezier, de kalveren vertonen veel natuurlijk gedrag en het is goed voor de verbinding met de burger', lichtte Hans Reinders toe.


Melkveehouder Henri Kuijt uit het Utrechtse IJsselstein won de tweede prijs. Hij bedacht het initiatief 'Van zomerhooi tot lentekoek'. Daarmee wil hij zoveel mogelijk gras en zo min mogelijk krachtvoer voeren. De publieksprijs ging naar melkveehouder Ilse Boersen uit het Noord-Hollandse Hippolytushoef.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.