ElkeMelk+genomineerd+voor+World+Dairy+Innovation+Awards
Nieuws
© Dirk Hol

ElkeMelk genomineerd voor World Dairy Innovation Awards

Het concept ElkeMelk, waarbij de melk in elke fles is te herleiden naar de specifieke koe die deze heeft geproduceerd, is genomineerd voor de World Dairy Innovation Awards. Het innovatieve zuivelbedrijf, opgericht door melkveehouder Matthijs Baan uit het Zuid-Hollandse Molenaarsgraaf, is in vier categorieën genomineerd.

De melk van ElkeMelk wordt binnen tien minuten na het melken per koe verpakt en is direct klaar voor consumptie. Baan ontwierp hiertoe samen met TOP in het Gelderse Wageningen een nieuw systeem dat de volledige verwerking van melk mogelijk maakt, van uier tot fles. Elke melkbeurt wordt afzonderlijk gecontroleerd op kwaliteit en de melk is minimaal bewerkt door pasteurisatie. Volgens de bedenker is het product is puur natuur en blijven gezonde voedingswaarden behouden.

Elke fles heeft een QR-code. Daarmee is te zien of de melk van bijvoorbeeld Tietje 203 of Bertha 476 komt. De nominatie in de categorie 'productie/technologie-innovatie' onderstreept het innovatieve karakter van het merk en de bijzondere propositie die het naar de markt brengt. Behalve voor deze categorie is het bedrijf ook genomineerd in de categorieën 'ambachtelijke producten', 'nieuw/opstartend bedrijf' en 'marketingcampagne'.

'We zijn enorm vereerd door deze nominatie en dan ook nog eens in vier categorieën. Het onderscheidende van ElkeMelk wordt nu wereldwijd erkend. Dit is een geweldige beloning voor het harde werk en de toewijding van ons team. We zijn vastbesloten om grenzen te verleggen in de zuivelindustrie en consumenten te verrassen met pure, ambachtelijke melk en innovatieve oplossingen', reageert Baan.

De World Dairy Innovation Award is een toonaangevende internationale prijs die organisaties beloont die uitblinken in verschillende aspecten van de zuivelindustrie. De awards worden jaarlijks uitgereikt. Het evenement trekt de beste en meest vooruitstrevende zuivelbedrijven uit de hele wereld aan.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.