Munckhof+en+Agromanager+gaan+voor+automatische+spuitregistratie
Nieuws
© Twan Wiermans

Munckhof en Agromanager gaan voor automatische spuitregistratie

Munckhof Fruit Tech Innovators en Agromanager gaan samenwerken in automatisch datamanagement en automatische spuitregistratie in de boomfruitteelt. Dat hebben beide partijen afgelopen week bekendgemaakt.

Machinefabrikant Munckhof in het Limburgse Horst zet de nieuwe Isobus-verbinding op alle spuittechnieken. Daarmee kunnen fruittelers een rechtstreekse dataverbinding maken met Agromanager, het managementsysteem voor de fruitteelt. De spuitschriften uit Agrodata zullen uiteindelijk de Munckhof-spuiten aansturen.

De fabrikant wil met de inzet op automatisering, gps en datamanagement fruittelers helpen hun opbrengsten, kwaliteit en kosten te optimaliseren. Door de samenwerking met Agromanager kunnen fruittelers automatisch data, zoals geverifieerde spuitschriften, naar de boomgaardspuit sturen.

Op basis van gps

De Munckhof-spuit voert op basis van gps-techniek automatisch de spuitopdracht uit, wat fouten en onnauwkeurigheden door de chauffeur voorkomt, aldus Munckhof in een persbericht. Dezelfde Isobus-verbinding stuurt eveneens alle data over de uitgevoerde spuitopdracht, zoals urenregistratie, middelen- en brandstofverbruik, vanuit de Munckhof-spuit terug naar Agromanager.

Zo voldoen fruittelers automatisch aan hun verplichte teeltregistratie. Fruittelers kunnen alle spuitdata eenvoudig opslaan, analyseren en gebruiken om hun kosten, middelengebruik en teeltresultaten te optimaliseren.

Spuit is online te volgen

De samenwerking biedt fruittelers de mogelijkheid vanuit Agromanager online de spuit in de boomgaard te volgen en toezicht te houden op de vorderingen. Als afnemerseisen of waarnemingen daarom vragen, kunnen verschillende delen van de boomgaard automatisch volgens een andere spuitopdracht uit Agromanager worden behandeld op boomniveau.

Voor de toekomst verwacht Munckhof nog meer slimme sensoren en cameratechnieken op de boomgaardspuiten toe te passen. Tijdens elke spuitronde kunnen dan nog meer gegevens over bijvoorbeeld bladverkleuringen, insecten en groeigegevens automatisch worden waargenomen en vastgelegd.

De toegepaste uniforme Isobus-communicatietechniek kan communiceren met tractoren, displays, software en gps-technieken van alle gangbare merken.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.