Interra+Scan+van+Syngenta+brengt+bodemgezondheid+in+kaart
Nieuws
© Syngenta

Interra Scan van Syngenta brengt bodemgezondheid in kaart

Syngenta heeft een nieuw systeem voor het nauwkeurig in kaart brengen van de bodem: de Interra Scan. Telers kunnen met dit systeem beter onderbouwde beslissingen nemen voor een gerichter gebruik van inputs. Het zou vooral voordelen moeten bieden voor de bodemgezondheid op de lange termijn.

De Interra Scan van Syngenta brengt de bodem in kaart in hoge resolutie voor maximaal 27 informatiedagen. Het systeem kan de textuur, het nutriëntengehalte en het koolstofgehalte van de bodem nauwkeurig in beeld brengen, stelt Syngenta. Het werkt effectief onder een breed scala aan omstandigheden.

Het systeem stelt telers in staat om de bemesting en koolstofvastlegging te optimaliseren, ongeacht de bodemvochtigheid, verdichting, bedekking of teeltomstandigheden. Voordeel is dat de gebruiker beter onderbouwde beslissingen kan nemen.

Het nieuwe systeem van Syngenta is vanaf 1 augustus beschikbaar voor telers in Nederland en België. In Nederland wordt de Interra Scan in eerste instantie aangeboden via een beperkt aantal distributiebedrijven. Belgische telers kunnen zich direct bij Syngenta aanmelden voor een bodemscan.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.