New+Holland+toont+elektrische+trekker+op+Agritechnica
Nieuws
© New Holland

New Holland toont elektrische trekker op Agritechnica

Trekkerfabrikant New Holland toont een elektrische uitvoering van de T4-serie op Agritechnica. Deze mechanisatiebeurs is van 12 tot en met 18 november in het Duitse Hannover.

De T4 Elektric Power was eind 2022 ook al eens in de Verenigde Staten te zien op de Tech Day in Arizona van moederbedrijf CNH Industrial. De Agritechnica-beursorganisatie heeft de elektrische trekker bekroond met een zilveren medaille.

De T4 Elektric wordt volledig aangedreven op accu’s van 400 volt waarin tot 110 kilowattuur aan energie is op te slaan. Een verbrandingsmotor is niet aanwezig. De trekker heeft een piekvermogen van 120 pk, een maximum koppel van 440 newtonmeter en een nominaal vermogen van 74 pk en 65 pk aan de aftakasstomp. Deze is op 540 en 540 ecostand te schakelen. De hefinrichting tilt 2.070 kilo.

Op de weg is de maximumsnelheid net als bij standaardtrekkers 40 kilometer per uur. De machine heeft een eigengewicht van 4.900 kilo.

© New Holland

Volgens New Holland is de trekker, afhankelijk van de werklast, de hele dag in te zetten en via een snellader in een uur weer volledig op te laden. Daarnaast is deze te gebruiken als accu-unit voor andere elektrisch aangedreven machines en werktuigen.

New Holland schat dat de bedrijfskosten door besparing op diesel en onderhoud 65 tot 90 procent lager zijn dan van een trekker met dieselmotor.

Autonome functies

Bijzonder zijn autonome functies gecombineerd met het Smart Roof-systeem, dat de bestuurder een blik van 360 graden blik vanuit de cabine. Dit gebeurt met sensoren, camera’s en opstakelbeveiliging. De 'follow-me'-functie laat de trekker achter de lopende bestuurder aanrijden bij bijvoorbeeld het opdrijven van vee of het passeren van een hek. Met handgebaren is de trekker bij te sturen.

Daarnaast herkent de software van de trekker een werktuig om aan te koppelen en is het geheel uiteraard op afstand te monitoren.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.