John+Deere%2C+Claas+en+365FarmNet+maken+uitwisseling+data+mogelijk
Nieuws
© Claas

John Deere, Claas en 365FarmNet maken uitwisseling data mogelijk

Het is nu mogelijk om machinegegevens tussen John Deere, Claas en 365FarmNet uit te wisselen, zodat de ondernemer één duidelijk overzicht heeft van alle informatie over de merken op zijn machinepark. Meer DataConnect-partners zullen volgen.

DataConnect biedt de mogelijkheid om machinegegevens tussen de platforms uit te wisselen, zodat gebruikers een overzicht hebben van alle informatie van hun machinepark met verschillende merken op één platform naar keuze. Voorheen moesten zulke gegevens voor elk merk op afzonderlijke en overeenkomstige platforms of webportals van de fabrikant zelf worden bekeken.

Met de structuur van de directe cloud-to-cloudoplossing is nu naadloze en geautomatiseerde gegevensuitwisseling mogelijk zonder dat dit veel inspanning vraagt van de gebruikers. Dankzij realtime gegevensuitwisseling krijgen ze een liveoverzicht van het totale machinepark. Daarnaast werkt DataConnect zonder extra hardware- en softwarecomponenten en zorgt het voor beveiligde gegevensverwerking.

Met deze nieuwe aanpak kunnen de agrarisch ondernemers vijf verschillende machinegegevens van hun machinepark zien: de huidige machinepositie, de historische machinepositie, het brandstofpeil, de status van de machine op het veld en de machinesnelheid.

Eigen platform kiezen

De gebruiker kiest zelf het bedrijfsgebonden digitale platform om de gegevens op weer te geven. Zodra de verbinding is gemaakt, verschijnen ook de machines van de andere merken automatisch op het scherm.

De voertuigen worden weergegeven met pictogrammen in de kenmerkende kleurcombinatie van het merk of zijn zichtbaar in het infovak van het pictogram. In de toekomst zal het pakket worden uitgebreid met meer partners en functies.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.