33+procent+melkveehouders+heeft+vertrouwen+in+delen+data
Nieuws
© Pixabay

33 procent melkveehouders heeft vertrouwen in delen data

Slechts een op de drie melkveehouders heeft er vertrouwen in dat er zorgvuldig met zijn data wordt omgegaan. Dat blijkt uit een enquête van JoinData onder ruim zeshonderd melkveehouders.

JoinData is een coöperatie waarmee boeren controle krijgen over hun datastromen en data veilig kunnen worden gedeeld. Hierbij zorgt JoinData ervoor dat toeleveranciers van boeren worden aangesloten op het platform.

Bijna 40 procent van de melkveehouders weet niet aan welke partijen ze in de loop der jaren een machtiging hebben gegeven voor het gebruik van hun gegevens. Ook is vaak niet bekend voor welk doel de data worden gebruikt en of het delen wel veilig plaatsvindt.

Meer uit data halen

Meer dan 30 procent van de melkveehouders wil meer uit data halen. Ze denken daarbij aan voerefficiëntie, diergezondheid, melkkwaliteit en financieel inzicht. Veel melkveehouders zien de korte lijntjes met de adviseur en de mogelijkheden tot bedrijfsvergelijking als grote voordelen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.