Demodag+toont+robots+in+akkerbouw+en+groenteteelt
Nieuws
© Anton Dingemanse

Demodag toont robots in akkerbouw en groenteteelt

Vijf robots die geschikt zijn voor de akkerbouw en de groenteteelt, stonden donderdag centraal op de Robotiseringsdag in het Zeeuwse Colijnsplaat. Deze dag was georganiseerd door proefboerderij Rusthoeve en Delphy. Zestig telers en andere geïnteresseerden kwamen op het evenement af.

Tijdens de demodag waren vijf robots te zien. Een van de hoofdrolspelers van deze dag was de Cimat-robotwerktuigdrager, die kan worden ingezet voor onkruidbeheersing.

De Cimat-robot is ontwikkeld door KU Leuven voor gebruik door kleine en middelgrote landbouwbedrijven. 'Hij wordt ontwikkeld als autonome werktuigdrager', zegt Cor van Oers van Delphy, die betrokken was bij de demodag. 'Hij kan bijvoorbeeld worden uitgerust met een wiedeg, schoffelmachine of strooier.'

Sinds eind vorig jaar is het prototype klaar voor proeven in het veld.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.