Zwitserse+ARB%2DTec+brengt+zelfrijdende+maaier+op+de+markt
Nieuws
© YouTube/feruontour

Zwitserse ARB-Tec brengt zelfrijdende maaier op de markt

De Cutaro SR1100-zelfrijdende maaier is door het Zwitserse ARB-Tec op de markt gebracht. De zelfrijder heeft net als de Krone Big M een maaier voorop en aan elke zijde een.

ARB-Tec gebruikt als krachtbron voor de zelfrijder een 350 pk Mercedes-motor met 7,7 liter inhoud. De dieseltank heeft een inhoud van 380 liter en er kan 40 liter AdBlue worden getankt.

De maaiers komen van Claas en zijn slepend opgehangen. De schijvenmaaiers met acht schijven voor en negen aan de zijden, zijn hydraulisch aangedreven. Het toerental is daarmee onafhankelijk van het motortoerental. Ook de maaihoogte is hydraulisch instelbaar.

Tekst gaat verder onder video.

Beide zijmaaiers liggen bijna op dezelfde lijn als de frontmaaier, door de naar voren gebogen draagarm in het werk. De totale werkbreedte is 11 meter en het eigengewicht is 8,5 ton. Voor staat de zelfrijder op 710/50R26.5 en achter op 560/45R22.5 banden.

De topsnelheid is 40 kilometer per uur met gereduceerd toerental en de cabine is luchtgeveerd. Met horizontaal achter de cabine opgeklapte maaiers is de zelfrijder 3,4 meter breed.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.