P%C3%B6ttinger+Harvest+Assist%2Dapp+uitgebreid
Nieuws
© Pöttinger

Pöttinger Harvest Assist-app uitgebreid

De Oostenrijkse machinebouwer Pöttinger heeft de Harvest Assist-app voor komend seizoen uitgebreid met de mogelijkheid om oogstvolumes en afstanden van het perceel tot de kuilbult in te voeren. Daardoor is een inschatting te maken van de aanvoerinterval en de locatie om de kuil beter vast te rijden voor een betere conservering.

Pöttinger introduceerde de Harvest Assist-app in 2022 voor opraapwagens en cirkelharken. De app is nu ook voor maaiers, schudders, bandharken en rondebalenpersen te gebruiken. De app geeft aan wat de realtimelocatie is, of een perceel is afgewerkt en welke percelen nog moeten worden bewerkt door welke machine. De Harvest Assist-app beschikt over een algoritme dat het beste moment bepaalt om een bewerking te beginnen, afhankelijk van de afstanden tot de kuil en tussen de verschillende percelen.

Door dit overzicht over de gehele oogsttrein kunnen trekkerchauffeurs hun bewerking beter op elkaar afstemmen. Zo ontstaat een vast interval van vrachten bij de kuil, worden pieken van grasaanvoer voorkomen en is de kuil beter vast te rijden. Via de navigatie is een buitenstuk weer makkelijk terug te vinden.

De Harvest Assist-app is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.