Subsidie+voor+innovatieve+projecten+in+noordelijke+provincies
Nieuws
© Henk Bootsma

Subsidie voor innovatieve projecten in noordelijke provincies

Innovatieve projecten in Groningen, Friesland en Drenthe kunnen vanaf 1 mei aanspraak maken op een subsidie. Het gaat om de regeling Samenwerken aan innovatie Europees Innovatief Partnerschap (EIP24) uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Projecten die worden ondersteund, dragen bij aan het ontwikkelen van duurzame verdienmodellen in de landbouw, het verbeteren van de biodiversiteit of spelen in op maatschappelijke verwachtingen over voedsel en gezondheid. De regeling richt zich op samenwerkingsverbanden van minimaal twee partijen waarvan minstens één agrarisch ondernemer.

Projecten van goedgekeurde aanvragen komen te horen bij het netwerk Europees Innovatie Partnerschap (EIP). Dit netwerk bestaat om in de Europese Unie te leren van elkaars projecten en innovatie te stimuleren in de agrarische sector.

Toekomst

'Met deze regeling kunnen nieuwe ideeën in de praktijk worden gebracht', zegt de Friese landbouwgedeputeerde Femke Wiersma (BBB). 'Het is van groot belang dat dat gebeurt. Want innovatie en samenwerking zijn essentieel voor de toekomst van onze landbouwsector.'

Hoeveel geld er precies beschikbaar is, is nog onduidelijk, maar zowel Friesland als Drenthe stellen ieder sowieso 2 miljoen euro beschikbaar voor innovatieve projecten. Op donderdag 25 april houden de drie provincies en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland een digitale voorlichtingsbijeenkomst over de regeling.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.