Campus+rond+precisielandbouw+geopend+in+Reusel
Nieuws
© VDBorne Campus

Campus rond precisielandbouw geopend in Reusel

De VDBorne Campus is woensdag officieel gelanceerd in het Noord-Brabantse Reusel. Deze internationale campus moet een ontmoetingsplek worden waar boeren, bedrijven, overheden en ketenpartners elkaar ontmoeten, kennis delen en samenwerken aan innovatie en toepassing van precisielandbouw.

Op de campus zijn onder meer kantoor- en vergaderfaciliteiten, onderzoeksruimtes en proefvelden. Ook worden er trainingen en opleidingen verzorgd waar boeren en beleidsmakers alles kunnen leren over precisielandbouw.

'We willen op deze manier de sector verder helpen en boeren ondersteunen om precisielandbouw toe te passen op hun bedrijf', zegt oprichter en akkerbouwer Jacob van den Borne.

Sensoren, robots en drones

Volgens Van den Borne is precisielandbouw dé oplossing voor een toekomstbestendige agrarische sector. 'De agrarische sector staat onder grote druk. Dit wordt onder meer veroorzaakt door veranderende wetgeving en strikter wordende milieueisen', stelt hij. 'Slimme, technische oplossingen zoals sensoren, robots en drones maken ons voedselsysteem efficiënter, effectiever en duurzamer.'

Toch vindt Van den Borne dat precisielandbouw nog onvoldoende van de grond komt in Nederland. 'Het ontbreekt boeren vaak aan kennis en ervaring en tegelijkertijd ontbreekt het start-ups met een focus op precisielandbouw aan ontwikkelfaciliteiten', stelt hij. 'Met deze campus willen we de sector perspectief bieden en boeren helpen om futureproof te blijven boeren.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.