John+Deere+koopt+Amerikaans+precisielandbouwbedrijf
Nieuws
© Pixabay

John Deere koopt Amerikaans precisielandbouwbedrijf

Trekker- en landbouwmachinefabrikant John Deere heeft Smart Apply in het Amerikaanse Indianapolis overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in precisieapparatuur voor boomgaardspuiten.

Smart Apply bouwt het Smart Apply Intelligent Spray Control System. Dit is een achteraf op te bouwen systeem van intelligente aansturing en software voor boomgaardspuiten met luchtondersteuning. Dit moet het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen reduceren en drift verminderen.

Het systeem gebruikt Light Detection And Ranging of Laser Imaging Detection And Ranging (Lidar)-techniek. Het kan automatisch het spuitvolume aanpassen en de spuit in- en uitschakelen aan het einde van een rij bomen. Tijdens het spuiten worden via gps data vastgelegd over de tijd, het spuitvolume en het aantal bespoten bomen.

John Deere werkt al sinds 2020 samen met Smart Apply dat in 2014 is opgericht. Bij Smart Apply werken twintig mensen en de producten worden verkocht via dealers in Noord-Amerika, Australiƫ, Canada, Zuid-Afrika en Engeland. John Deere wil met Smart Apply nieuwe markten aanboren.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.