Nieuwe+smalle+weegstrooier+is+geschikt+voor+boom%2D+en+fruitteelt
Nieuws
© Bogballe

Nieuwe smalle weegstrooier is geschikt voor boom- en fruitteelt

Kunstmeststrooierfabrikant Bogballe introduceert een Isobus-weegstrooier voor de boom- en fruitteelt. De Bogballe L15W met Isobus-computer en Calibrator Totz-bediening hoeft niet apart te worden gekalibreerd. De gift wordt automatisch aangepast aan de ingevoerde 'flow'-eigenschappen van de kunstmest.

Deze bediening van de strooier is eventueel ook te doen via de NaviCom-tablet van Bogballe. De strooiers zijn met een categorie I/II-bok te koppelen aan de driepuntshef van de smalspoortrekker en hebben een eigen gewicht vanaf 248 kilo.

Er kan breed worden gestrooid, van 10 tot 18 meter. Maar met rvs-afdekkappen over de schotels zijn er ook aparte rijen te strooien. De werkbreedte is dan in te stellen tussen de 2 en 8 meter.

1,25 meter breed

De smalste strooier heeft een bakinhoud van 500 liter die met opzetranden kan worden vergroot tot 1.325 liter. Deze versie is 1,25 meter breed.

De bredere versie heeft een bakinhoud van 700 tot 1.600 liter met opzetranden en is 2,10 meter breed. Op de bak kan een afdekzeil worden gemonteerd.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.