Mijn+JoinData+tevreden+over+start+nieuw+platform
Nieuws
© JoinData

Mijn JoinData tevreden over start nieuw platform

JoinData, de non-profitcoöperatie die boeren en tuinders de controle geeft over hun data en machtigingen, is tevreden over de start die de organisatie heeft gemaakt. JoinData introduceerde in april het nieuwe platform 'Mijn JoinData'. Ruim 5.700 boeren en tuinders logden sindsdien in.

JoinData maakt inloggen bij meerdere systemen om machtigingen te beheren overbodig voor wat betreft de bedrijven die zijn aangesloten bij JoinData. In het platform krijgen agrarisch ondernemers met één keer inloggen overzicht in alle actieve datastromen.

Agrarisch ondernemers kiezen zelf welke organisaties toegang hebben tot welke specifieke data. Ze kunnen partijen machtigen voor specifieke data die worden gebruikt voor een vooraf bepaald specifiek doel of juist machtigingen intrekken. Het nieuwe platform biedt gebruikers meer overzicht, meer gebruiksgemak en minder doorklikken, zegt JoinData.

260 leveranciers

Er zijn 260 leveranciers van data aangesloten op het platform. Dat aantal blijft groeien. Deze ondernemingen en leveranciers in de agrarische sector willen dat alle partijen in de agrarische sector op een zorgvuldige en efficiënte wijze kunnen omgaan met de data die zij van ondernemers mogen gebruiken.

Ook het aantal berichten dat via de digitale snelweg van Mijn JoinData wordt verstuurd, nam fors toe. Er zijn bijna 10 miljoen berichten via het platform verzonden.

Machtigingen meest bezocht

De pagina 'machtigingen' en dan met name 'openstaande machtigingen' wordt het meest bezocht in het nieuwe platform. Er zijn in JoinData bijna 400.000 actieve machtigingen en er zijn een kleine 125.000 ingetrokken machtigingen. Dat kan zijn als agrarisch ondernemers niet meer willen dat hun data worden gedeeld met bijvoorbeeld een voerleverancier of accountant.

Directeur Sener Celik van JoinData is tevreden over het aantal bezoekers van het platform. 'Je ziet dat we hiermee voorzien in een behoefte. We zetten de boer weer aan het stuur van zijn data. Hij heeft snel zicht op met wie hij data deelt en kan dat ook gemakkelijk aan- of uitzetten.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.