Plantlab+bouwt+indoor+farms+in+Midden%2DOosten+en+Noord%2DAfrika
Nieuws
© Future Crops

Plantlab bouwt indoor farms in Midden-Oosten en Noord-Afrika

Plantlab en Saudi Greenhouses gaan samen indoor farms bouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het streven is om de eerste locatie in het eerste kwartaal van 2024 te openen in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië.

Binnen drie tot vijf jaar wil Plantlab minimaal tien indoor farms bouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Voor de ontwikkeling hiervan rekent het bedrijf in Den Bosch op een investering van 250 tot 300 miljoen euro. De eerste van de tien indoor farms komt net buiten Riyad en wordt gebruikt voor de slateelt. De sla wordt via het netwerk van Saudi Greenhouses, dat in Saoedi-Arabië 75 hectare aan kassen in beheer heeft, lokaal afgezet.

De indoor farm in Riyad sluit aan op Saudi Vision 2030. Dit is het strategisch raamwerk om de afhankelijkheid van olie te verminderen en de economie in het land te verbreden. 'Deze samenwerking is gericht op het lokaal verbouwen van vers voedsel. Daarnaast dragen we bij aan het verbeteren van het milieu, de handelsbalans, het creëren van nieuwe banen en de diversificatie van de Saoedische economie', zegt Jawid Bunyadi, directeur business development van Plantlab Middle East.


De locaties voor de overige negen indoor farms zijn nog niet vastgesteld, al laat Plantlab weten dat ze overal kunnen worden geplaatst. 'Ook op onvruchtbare grond of midden in stedelijke gebieden.' In Amsterdam, op de Bahama's en in de Amerikaanse stad Indianapolis heeft het Brabantse bedrijf al indoor farms.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.