Bandenfabrikant+Trelleborg+stapt+in+precisielandbouw
Nieuws
© Agricolus

Bandenfabrikant Trelleborg stapt in precisielandbouw

Bandenfabrikant Trelleborg is een samenwerking aangegaan met Agricolus voor de ontwikkeling van een onlineplatform voor precisielandbouw. Doel is om het TLC+-bandendrukmanagementsysteem dat via een sensor de ideale bandendruk berekent, te integreren met data van gewasopbrengstkaarten, satellietbeelden, bodemstructuur en weersvoorspellingen.

Het onlineplatform biedt boeren aanvullende informatie om hen te helpen om de opbrengst te verhogen en het bedrijfsbeheer te optimaliseren via een website en mobiele app.

Gebruikers van het onlineplatform kunnen profiteren van voorspellingsmodellen, geolokaliseerde gewasscouting en satellietdetectie op afstand om de gezondheid van gewassen te bewaken, plagen en ziekten te voorkomen en variabele kosten met meer dan 20 procent te verlagen door de juiste bandenspanning aan te nemen.

Technologische innovaties

'Door dit nieuw geïntegreerde platform met Agricolus te creëren, geloven we dat we meer boeren kunnen inspireren om technologische innovaties te gebruiken om hun bedrijf te verbeteren. Door samen te werken met de meest veelbelovende ontwikkelaars en startende bedrijven kunnen we boeren de slimste digitale oplossingen in handen geven voor duurzamere precisielandbouw', zegt CEO Paolo Pompei van Trelleborg Wheel Systems.

'Onze samenwerking is het resultaat van de gedeelde visie op de toekomst van de landbouw, waarin duurzaamheid een sleutelrol speelt. We willen de digitale transformatie in de landbouw bevorderen door boeren te voorzien van gebruiksvriendelijke, toegankelijke en innovatieve technologieën om hun dagelijkse werk op het land te ondersteunen', zegt CEO Andrea Cruciani van Agricolus, een Italiaanse start-up die oplossingen ontwikkelt voor digitale landbouw.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.